Šumperk

Hodnocení výletu za poznáním – „Šumperk – živá brána Jeseníků“, který se uskutečnil 27. září 2023

Ve středu 27. září 2023 se skupinka 17 členů seniorů DV VII OSŽ Ostrava, z původně 23 přihlášených, vydala za poznáním města Šumperk.
Cesta vlakem z Ostravy se dvěma přestupy, Hranice na Moravě a Zábřeh na Moravě s příjezdem do Šumperku po 9 hodině byla bez komplikací.
Po příjezdu do města Šumperku jsme se shromáždili před nádražní budovou, kde jsme započali náš výlet. Díky audio průvodci, který byl zajištěn přes informační centrum, jsme se vydali „Po stopách malé Vídně“, kde jsme prošli kolem krásných vil, paláců, Šumperského divadla, kde jsme se seznámili s jejich historií. Navštívili jsme expozici čarodějnických procesů, prohlídka trvala cca 40 minut, kde jsme byli rozděleni do dvou skupin. Prohlídku jsme taktéž absolvovali s audio průvodcem.
Ve 12 hodin si nás na náměstí u kostela „Zvěstování Panny Marie“ vyzvedl pan Mgr. Linet, který nás seznámil s jeho historií a současností. Velice zajímavé povídání. Poté jsme se vydali k Radničnímu náměstí, prohlédli jsme si Morový sloup postaven v roce1718-1719. Závěrem jsme částečně vyjeli výtahem a po 67 schodech vyšli na rozhlednu – Radniční věže, také za doprovodu a výkladu pana magistra. Z věže, odkud byl nádherný pohled do všech stran a to i díky krásnému počasí, které nás provázelo celým dnem.
Po krátkém posezení v kavárničce, či místních restauracích, kde jsme se občerstvili, nás už jen čekala cesta domů – do Ostravy, kde jsme dorazili s menším zpožděním v 18. hodin.
Výlet, kterého jsme se zúčastnili, proběhl v naprosté pohodě díky jejich skvělých účastníků. Za což jim patří velký dík.

V Bohumíně 30. září 2023

Hodnocení provedla vedoucí výletu Radmila Majolová

Foto:


Přidáno / naposledy upraveno: 12. 10. 2023 16:02:10
Vytvořil Adam Šefránek
© 2016 OSŽ Ostrava