Kroměříž

Vlakový výlet do Kroměříže dne 12.6.2024

Ve středu 12.6.2024 výbor seniorů Ostrava hl.n. pořádal výše uvedený vlakový výlet z místa odjezdu žst Ostrava hl.n. v 7:26 hod s plánovaným příjezdem do Kroměříže v 10:42 hod., který byl opožděn z důvodů výluky na trati cca o 20 min.
Cílem výletu bylo dojí z vlakového nádraží na Velké náměstí v Kroměříži, navštívit muzeum Kroměřížska, konkrétně památník významného malíře a grafika Maxe Švabinského s komentovanou prohlídkou.
Přestávka na oběd cca 1:30 hod. Poté hromadný přesun k zámku do PODZÁMECKÉ ZAHRADY ke stanovišti vozů za účelem komentované prohlídky zahrad. Jízda pohodlnými busy trvala 30 minut.
Od 14:30 byl volný rozchod účastníků za účelem občerstvení či jiných radostí v tomto krásném městě a jeho Velkém náměstí.
Plánovaný odjezd z žst Kroměříž v 16:17 hod. směr Valašské Meziříčí do Ostrava hl.n. příjezd v 19:34 hod.

Celkem přihlášeno bylo 25 účastníků, z toho ze zdrav. důvodů 1 odhlášena. Takže 24 účastníků zájezdu celkem.

Zapsala. Přikrylová Alena

Hodnocení akce: vydařila se, komentované prohlídky jsou stále vic než nekomentované, i když provádějící se nechá unášet svými vědomostmi a jsme nuceni požádat o ukončení prohlídky, "bo nás tlačí čas". Zahrady byly nádherné, vozy pohodlné, jízda plynulá včetně komentujícího personálu a zvukových záznamů. Příště do vláčku vzít svetr navíc nebo sledovat počasí.
Až na návrat zpět po železnici byl nevydařený a to z důvodů: příjezd z Kroměříže do Valašského Meziříčí byl zpožděn o 18 minut (výluka na trati - náhradní přeprava autobusy). Spoj z Val.Meziříčí do Frýdlantu n.O. nečekal, účastníci museli volit odjezd z VM přes Hranice na Moravě do Ostravy hl.n.

Malenovice 19.6.2024 hodnocení provedla: Marcela Pindurová a Yvona Hebelková

Foto:

Přidáno / naposledy upraveno: 28. 06. 2024 08:31:06
Vytvořil Adam Šefránek
© 2016 OSŽ Ostrava