Častolovice

Hodnocení akce,
vlakového zájezdu do
„Zámku Častolovice a do Afrického muzea Dr. Emila Holuba“, konané dne 15.5.2024.

V uvedený den se uskutečnil vlakový zájezd, který měl za cíl navštívit dvě místa sice vzdušnou čarou ne moc vzdálená, ale vlakem složitě dostupná.
Základní informace o zájezdu:

- přihlášeno bylo 20 účastníků, z čehož se tři odhlásili před zájezdem (1x zdravotní důvody, 1x vnější vlivy znemožňující účast, 1 x starost o osobu blízkou) a proto jim bude vrácen vklad; 1 přihlášená se nedostavila na sraz zřejmě
rovněž zdravotní důvody;
- účastno zájezdu bylo tedy 16 účastníků z čehož byly dvě ženy z jiné železniční organizace (hosté);
- v této části východních Čech jsme vlaky ujeli celkem 160 km, 9 x jsme přestupovali a asi 11 x ukazovali režijní průkazku nebo její aplikaci v MT.

Zámek v Častolovicích si neprohlédli dvě účastnice, spokojili se s procházkou parkem a oborou.

Do Afrického muzea v Holicích pokračovalo a tento si prohlédlo jen 10 účastníků zájezdu (jádro) z důvodů, že ti kteří nepokračovali do Holic, volili dřívější návrat do Ostravy.

Další zážitky a dojmy a vlastní hodnocení akce:

Celá akce se velmi vydařila i přes časté přestupování z vlaku na vlak. Zámek v Častolovicích nádherný, taktéž park a květinová výzdoba. Po dobrém obědě v nedaleké restauraci jsme se přesunuli do Holic, k prohlídce Afrického muzea Dr. Emila Holuba. Díky skvělým průvodkyním v Častolovicích i v Holicích jsme se dozvěděli mnoho nových zajímavostí. Účastníci děkují za pěkný i když náročný výlet.

V Ostravě dne 16.5.2024 Zpracovaly: Milada Kokešová, Miluše Kučerová

Přidáno / naposledy upraveno: 28. 05. 2024 07:17:05
Vytvořil Adam Šefránek
© 2016 OSŽ Ostrava