Valašské Meziříčí - pivovar

Vlakový výlet do Valašského Meziříčí dne 13.3.2024.

Ve středu 13.3.2024 výbor seniorů Ostrava hl.n. pořádal vlakový výlet z místa odjezdu žst. Ostrava hl.n. v 7.26 hod..

Účastníci výletu postupně nastupovali v žst.Ostrava-Kunčice, Vratimov, Frýdlant nad Ostravicí, Čeladná. Ve Frýdlantu n.O. byl přestup cestujících na vlak. spojení do žst. Valašské Meziříčí, tj. cílové stanice. Cesta trvala 1,50 hod. za slunného počasí, krásné vyhlídky do zalesněné krajiny. Celkem přihlášeno 39 účastníků.

Cílem výletu byla návštěva a komentovaná prohlídka Pivovaru HOLENDR + nákup v podnikové prodejně MLÉKÁRNA Valašské Meziříčí.

Po příjezdu do žst. Valašské Meziříčí v 9.18 hod. jsme od nádraží společně přešli volnou chůzí do pivovaru. V restauraci daného pivovaru nás přivítal pan sládek p.Marian Čurlej. Restaurace byla pro nás otevřena dříve o 1,30 h., než je její běžný provoz. Než začala prohlídka pivovaru, obsloužil nás příjemný personál, dvě mladé, pohledné servírky - nabídka občerstvení: káva, čaj, limo a jejich sortiment piva. Dále nás pan sládek seznámil s historií pivovaru (založen 2015). Prohlídka provozu (malého) pivovaru, výroby piva proběhla ve dvou skupinách našimi účastníky výletu. Poté jsme se vrátili zpět do restaurace, kde jsme společně poobědvali (gulášek + knedlík nebo smažený řízek + brambor), porce byly velké, jídlo chutné, cena slušná. Řízečků bylo 18 ks, gulášků 17 ks včetně polévky cenu 145Kč/os..

Jelikož prodejna MLÉKÁRNA je od pivovaru cca 80 m vzdálená, tak ji někteří navštívili během obědu , jiní po zpáteční cestě k vlakovému nádraží. Předem jsme měli zajištěno s vedoucí prodejny, aby byl dostatek zboží, o který jsme měli zájem a byly nabízeny za trvale nízké ceny. Mléčné výrobky z Valašska jsou skvělé a vysoké kvality.

Rozchod účastníků výletu byl od 13.0o hod.. Někteří odjížděli vlakovým spojem na Hranice na Moravě- Ostrava hl.n., jiní směr Frýdlant n.O., Ostrava hl.n..

Akci hodnotím jako úspěšnou, měli jsme čas si po dlouhé zimě povyprávět ve vláčku, posedět u pivka, byli jsme nasyceni jídlem, domů jsme si vezli plné tašky smetanových výrobků z Valašska.

Vedoucí zájezdu: Alena Přikrylová

Foto:

Přidáno / naposledy upraveno: 09. 04. 2024 09:38:04
Vytvořil Adam Šefránek
© 2016 OSŽ Ostrava