Štramberk rázovitý

Akce se uskutečnila dle plánu ve středu 26.10.2016, jako asi poslední akce sezony turistického rázu. K vůli špatnému počasí se nepodařilo stihnout vše co bylo naplánované, ale i tak tu podstatnou část výletu účastníci zvládli.
V první, dopolední části nám od výstupu z vlaku stále jemně poprchalo. První jsme byli v Botanické zahradě a arboretu, kde nás provázel a průvodním slovem doplňoval přímo majitel zahrady pan Petr Pavlík a skoro všichni jsme slíbili, že přijdeme se podívat do BZA na přelomu května a června, kdy zde je květena nejkrásnější. Potom jsme šli do Národního sadu a došli jsme jen na jeskyni Šipka, známé paleontologickým nálezem čelisti neandertálského dítěte a odtud již na oběd do Hotelu Śipka. Po obědě jsme shlédli náš hlavní cíl výstavu kreseb a celoživotního díla místního rodáku, malíře a ilustrátora pravěku, Zdeňka Buriana v místním muzeu Novojičínska, nově pojmenovaném muzeem Zdeňka Buriana.

Vypustili jsme pro nepřízeň počasí výstup na rozhlednu Trúba (kromě jediného člena, pana Stanislav Oborila). I přes chladné a deštivé počasí snad byli účastníci a bylo jich 22 spokojeni.

Několik fotografií

Přidáno / naposledy upraveno: 03. 07. 2020 18:34:07
Vytvořil Adam Šefránek
© 2016 OSŽ Ostrava