Litoměřice

Vlakový zájezd do Litoměřic a Poděbrad dne 25.září 2019

Ve středu 25.září 2019 si senioři Ostrava hl.n. vyjeli na vlakový poznávací zájezd do Litoměřic a Poděbrad. Cesta vlakem s jedním přestupem v Kolíně proběhla dobře a před 11-tou hodinou 33 účastníků vystupovalo v Litoměřicích. Po krátkém seznámení s historií města a časovým rozvrhem se senioři vydali na komentovanou prohlídku tohoto krásného města na břehu Labe. Cestou si prohlédli pěkně renovované hradby , několik pěkných kostelů, Mírové náměstí se současnou i bývalou radnicí s vyhlídkovou stavbou Kalich. Poté si účastníci dopřáli občerstvení v místních zařízeních a prohlídka dále pokračovala po Mánesových schodech k místní zajímavosti, kterou je krásně obnovená budova bývalého nádraží s modelovou železnicí a některými stavbami tohoto města a starou parní mašinkou. Bylo jen škoda, že železnice nebyla pro poruchu v provozu, přesto to byl nádherný pohled včetně pěkného okolí s parkány a bývalým tunelem.
V odpoledních hodinách zájezd pokračoval do lázeňského města Poděbrady s procházkou po kolonádě, ochutnávkou lázeňských oplatků a místní minerálky. Po dvou hodinách pobytu následoval návrat domů a před 20-tou hodinou byli účastníci zpět v Ostravě.
I přes mírně nepříznivé počasí na začátku prohlídky Litoměřic se seniorům zájezd líbil a poznali krásu obou navštívených měst.

Vedoucí zájezdu Ing. Miroslav Klimeš

Několik fotografií:

Přidáno / naposledy upraveno: 02. 07. 2020 15:15:07
Vytvořil Adam Šefránek
© 2016 OSŽ Ostrava