Žilina

Zájezd seniorů Ostrava hl.n. na Slovensko dne 6.února 2019

Ve středu 2.února 2019 se skupina 22 seniorů z Ostravy hl.n. vypravila na jednodenní výlet na Slovensko.V původním plánu byla připravena jen návštěva Žiliny, ale vzhledem k časové rezervě a krásnému počasí výprava pokračovala přímým rychlíkem dále do města Martin.Toto město
s asi 60 tisíci obyvatel leží v širokém údolí mezi Malou Fatrou, Martinskými Holemi a Velkou Fatrou. Je významné i tím, že zde byla v říjnu 1918 podepsána Martinská deklarace a následně byla ve spojení s Čechami vytvořena Československá republika. Návštěva města v jeho historické části byla umocněna krásnou modrou oblohou a okolními zasněženým vrcholy hor.
Asi za 1,5 hod. se skupina vrátila rychlíkem do Žiliny a zde pokračovala v původním programu –tedy prohlídce tohoto pátého největšího města na Slovensku s významnými památkami a občerstvením dle zájmu čerstvými langoši nebo výbornými palačinkami v místních výrobnách. Ke slovu přišla i kávička nebo jiné místní tekutiny. Poté již následovala pohodlná cesta zpět na ostravsko a návrat do domovů.

Vedoucí zájezdu ing.Miroslav Klimeš

Přidáno / naposledy upraveno: 02. 07. 2020 15:09:07
Vytvořil Adam Šefránek
© 2016 OSŽ Ostrava