Olomouc

Olomouc a její vánoční trhy.
Tož sme bele v Holomócu .....

Údajně nejkrásnější město České republiky přivítalo seniory z OSŽ Ostrava v počtu 34 velmi vstřícně - příjemným počasím, které vydrželo po celý den.
Podle připraveného programu vedla první cesta do " Pevnosti poznání" - málokdo si zřejmě dovedl představit o čem to vlastně bude. Překvapení opravdu nastalo a dá se říct, že každý ze seniorů v tomto objektu našel něco, co ho zajímalo, popř. s čím si i pohrál
( kvízy, hlavolamy, obří model mozku, Živá voda, Světlo a tma atd...) Úplně se rozplynul rozdíl mezi seniory a spolupřítomnými dětmi - vyhráli si všichni.
Následovala působivá návštěva arcibiskupského paláce s velmi fundovanou a příjemnou průvodkyní, která přítomné nejen provedla místy, kde pobývala Marie Terezie a kde byl korunován František Josef, ale postálo se i přede dveřmi do soukromí současného Arcibiskupa Graubnera - nevyšel ! Asi nemá návštěvy rád !!!!!!
A - konečně - vánoční olomoucké trhy - se spoustou stánků nabízejících to, co v této době k nabídce přísluší - kdo chtěl - nakoupil - kdo nechtěl okusil svařák, punč , medovinu a .... měl též " nakoupeno".
Velmi odpovědně zajištěný výlet s tématy, v nichž se mohli najít všichni, byť různých zájmů zakončený báječnou vánoční atmosférou.

Poděkování vedoucímu - Ing. Jarkovi Šotolovi

Pár fotografií z tohoto zájezdu:

Přidáno / naposledy upraveno: 13. 03. 2018 21:11:03
Vytvořil Adam Šefránek
© 2016 OSŽ Ostrava