Slezskoostravský hrad

10. duben 2024 od 08:00 do 14:00, počet 0 z 25 (pro potvrzení účasti na události se prosím přihlašte)

Pozvánka výboru seniorů OSŽ – DV 7 za poznáním „Slezskoostravského hradu“,které se uskuteční ve středu 10. dubna 2024

Slezskoostravský hrad se svou historií i současností patří neodmyslitelně k Ostravě, již první zmínka o hradu pochází z roku 1297, ale vše se dozvíme z jeho prohlídky, vždyť mnoho z nás ještě na Slezskoostravském hradě nebyli, takže si dáme pozor na nerovnost terénu, schody, které nás zavedou i do sklepení – mučírna.

Prvním cílem našeho zvídání bude výstava „České korunovační klenoty na dosah“, kde máme domluvenou komentovanou prohlídku na 10:00 hodin s odborným výkladem pana Mgr. Lukáše Czopika. K prohlídce klenot se přichází po dřevěných schodech, opatrnost je na místě.

Jak se dostaneme na hrad: MHD – tramvaj č. 4, jede z Poruby, přes Svinovské mosty, Mariánské Hory, Karolínu až na zastávku Důl Zárubek, kde vystoupíte a k hradu je to cca 500 metrů.Tramvaj č. 12, jede u Dubiny přes Hrabůvku, Vítkovice, Karolínu a výstup Důl Zárubek, kde vystoupíte. Můžete využít i trolejbus č. 101 a č. 107 s výstupem zastávka Slezská Ostrava kostel, poté procházkou k hradu cca 800 metrů.

Sraz: před bránou Slezskoostravského hradu v 9:30 – 9:45 hodin, prosím o dodržení času setkání.

Cena: 130,-- Kč zahrnuje hromadné vstupné na výstavu klenotů a prohlídku hradu, počet zájemců je limitován do max 25 osob.

Nezapomenout: dobrou náladu, malou svačinku, pití, na hradě není možnost občerstvení.

Na setkání s Vámi se těší a případné dotazy zodpoví vedoucí zájezdu.

Radmila Majolová

t.č. 725 401 319

e-mail: radmila.majolova@seznam.cz

Pozvánka k tisku:

Zhodnocení akce v archivu: Slezskoostravský hrad - korunovační klenoty


Vytvořil Adam Šefránek
© 2016 OSŽ Ostrava